Fermate - nysatsing i Østfold

 

69357DSC_0016-1.JPG
Torhild Nordberg og Sigmund Danielsen foran de nye lokalene til Fermate i Østfold, som ligger i Torggata 6, Sarpsborg.

Sigmund Danielsen er ansatt som leder for senteret, og Torhild Nordberg som sjelesørger.

Regionleder Bjørnar Holmedal forteller at dette er et satsningsområde som regionen har vurdert i lengre tid. - Nå blir det en realitet. Lokalitetene er i sentrum av Sarpsborg, nærmere bestemt i Torggata 6, tredje etasje, sier han.
Fermate Østfold skal være en arena for frihet og forandring. Et sted der hele livets virkelighet kan snakkes om.

- Vi ønsker å bety en forskjell i mennesker liv. Håpet er at Fermate kan være et sted der mennesker fra det brede økumeniske landskapet finner veien og blir møtt med omsorg og kjærlighet, der de er med hele livet sitt. I tillegg ønsker vi at mennesker som ikke har en bevisst tro, vil kunne oppsøke stedet og bli respektert. Og bli møtt på det de selv ønsker og har behov for. Stedet skal være et barmhjertighetens sted, der medfølelse omsettes i handling, sier Danielsen, og legger til:
- Alle kan trenge noen å snakke med når livet byr på utfordringer, viktige valg skal tas, jeg trenger å rydde i tanker og følelser, der relasjoner går i stykker og Gud blir fjern. Dette og mere til vil ressurssenteret Fermate Østfold invitere mennesker til å reflektere over, sammen med ansatte i senteret.

På systemnivå ønsker Fermate å bidra med mye viktig kunnskap. Senteret vil tilby foreninger, menigheter og organisasjoner både kurs, foredrag og seminarer.
Fermate er nå etablert på syv forskjellige steder i Norge.

69356DSC_0034-1.JPG
Sigmund Danielsen og Torhild Nordberg er de to ansatte medarbeiderne i Fermate i Østfold.